De KIM75

De Kim75 op de bouwplaats

Met de hulpmiddelen van Gevelridder werkt u niet alleen veilig en efficiënt, u kunt ook met minder werknemers uw werk doen, Corona proof!

Gevelridder

Handzuiger of Pompzuiger

De Electric Vacuüm Suction Cup Lifter model SirLiftAlot75 SN GR232448, handzuiger  “Kim”, is gemaakt voor het (op)heffen, dragen en vasthouden van voorwerpen met vlakke, luchtdichte oppervlakken. Het betere alternatief voor de pompzuiger.  Andere toepassingen zijn niet toegestaan. Het is een volledige draagbare elektrische vacuüm zuiger met een maximale horizontale absorptiekracht van 75 kg. De handzuiger kan gebruikt worden voor materialen zoals keramische tegels, glas, gladde platen en ook voor  huishoudelijke apparaten, meubels enz. Ouderwets pompen met de pompzuiger hoeft niet meer!

USB Handzuiger vs Pompzuiger

De (hand) zuiger kan met een USB oplaadsnoer worden opgeladen. Wanneer de zuiger aan wordt gezet en tegen het te tillen materiaal wordt geplaatst zal de Cup automatisch vacuüm worden gezogen. De pomp stopt automatisch wanneer deze de veilige vacuüm  waarde bereikt en start deze automatisch  wanneer de vacuüm-onderdruk lager is dan de veilige waarde. Dit zal niet alleen uw werk efficiëntie verbeteren, maar ook veel veiliger maken. De zuiger kan pas gebruikt worden als de pomp is gestopt met pompen.

ARBOWET Handzuiger

De zuiger is geschikt voor 75 kg maar let wel op het volgende: volgens de Arbowet mag 1 persoon maximaal 23 kg dragen en 2 personen samen 50 kg. Hou deze regel te allen tijde aan. Op https://www.gevelridder.nl/ zijn producten te koop als u meer dan 50 kg moet gaan tillen.

Deze grens is gebaseerd op de NIOSH-methode die ook in de toelichting op het Arbobesluit 5.2 is opgenomen.

Maar het gewicht is niet de enige factor die de taak belastend maakt. Ook de frequentie, de afstand van de verplaatsing, de hoogte tot de vloer en de draaiing van het lichaam zijn van invloed. De NIOSH-methode houdt rekening met deze omstandigheden. Op basis hiervan berekent NIOSH-rekentool het aanbevolen gewicht. Maximaal is dat 23 kilo, maar bij extra zware omstandigheden kan dat dus nog lager zijn. Over het algemeen luidt de uitkomst maximaal 12 kg of zelfs nog veel minder.

In de bouw geldt als regel dat goederen zwaarder dan 50 kg niet handmatig verplaatst mogen worden. Dus ook niet met meerdere werknemers.

Alternatieven

De handpompzuiger, verkopen wij natuurlijk ook, maar is eigenlijk niet meer van deze tijd. De echte vakman gebruikt de KIM75.

Onze verkooptopper op de site, de Gevelridderkar, mag natuurlijk niet ontbreken in uw service bus.

 

BESTEL DE ZUIGER HIER:

https://www.gevelridder.nl/product/kim75-vacuumzuiger/

×